lauantai 18. huhtikuuta 2015

Casares - valkoinen kylä Rondan vuoristossa

Minulla on useasti ollut ajatuksissa pistäytyä ylhäällä valkoisessa kylässä nimeltä
 Casares.

Asiasta tehden lähdimme katsastamaan kyllä navigaattori apuna. Kerran aikaisemmin olemme yrittäneet perille seuraten Casares kylttiä Esteponasta, mutta usko loppui kesken.

Nyt löysimme perille. Esteponasta teollisuusalueelta navi näytti matkaksi reilut 10 kilometriä ja aikaa puolisen tuntia. Eli edessä oli kinttupolkua.

Perille saavuimme ja tupsahdimme kylään ihan yllättäen. Kun kylään saavutaan, on heti vasemmalla "portti"mahdollisuus ajaa kylän alaosaan. Tästä pääset heti kylän alaosaan, josta on helpompi lähteä kävelemään kohti kylää. Matkan varrella on useita parkkialueita. 
Aivan alhaalla on rakennelma, joka näyttää hylätyltä härkätaisteluareenalta. Kyseessä on kuitenkin kesken jäänyt hautausmaa.


Me jätimme auton kylä yläosaan. Koska ei ollut turistiaika, niin tilaa löytyi mukavasti.
Opasteet olivat hyvät ja kävelimme alas kylään ja siitä edelleen ylös linnoitukselle.
Tätä paikkaa en voi suositella liikuntaesteisille enkä lastenrattailla kuljettavaksi,
Kadut on mukulakivikatuja ja paljon rappuja.

Kaupungin toisella reunalla on linnoituksen rauniot. Linnoitus on rakennettu  Arabi-moorien aikaan 13. vuosituhannella. Linnoitukselta on ollut hyvä näkyvyys Afrikkaan, Gibraltarille ja Rondan vuoristoon. 

Kylän omaa poikaa Blas Infante Pérez juhlitaan tänä vuonna. 2015 tulee kuluneeksi 130 vuotta hänen syntymästään. Blas Infante eli kylässä 11 vuotiaaksi saakka. Sen jälkeen hän opiskeli ja palasi kotikyläänsä työskentelemään käräjaoikeudessa. Pian hän palasi takaisin oikeustieteen opintoihinsa Grandaan ja päätyi Sevillaan notaariksi. Hänelle oli tärkeätä ratkaista ja pureutua maatalouden ongelmiin, jonka vuoksi hän olikin kyläläisten suosiossa.

Blas Infante ajoi Andalucian itsenäisyyttä ja oli poliittisesti aktiivinen. Diktatuurin aikana hänet jälleen pidätettiin ja 1936 elokuussa alkoi hänen viimeinen matkansa. Muiden vankien mukanan hänet teloitettiin yöllä Carmonassa, lähellä Sevillaa. Kävely yläparkkikselta alas kylään


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ajatuksestasi!