tiistai 9. heinäkuuta 2013

Bryggeri

Teimme treffit ystäviemme kanssa uuteen Bryggeri ravintolaan Helsingin Sofiankadulla. Olimme kuulleet tästä uudesta erikoisesta panimoravintolasta, joten lähdimme kokeilemaan. 

Ravintolalla on sisäpihalla ulkoterassi, jossa tällä hetkellä oli vain muutama kymmenen asiakaspaikkaa käytössä. Täydessä mitassaan sinne tulee noin 400 asiakaspaikkaa. Pientä purtavaakin terasille tarjoiltiin. Terassille oli oma ruokalista. 

Valitsimme kaikki Sofia menun, jonka hinta ilman juomia oli 43,- euroa, eli varsin kohtuullinen. Erikseen yksi meistä kokeili oluita, jotka oli valittu jokaista ruokalajia kohden, jopa jälkiruoalle oli oma olut. Itse maisoin talon omaa vehnäolutta. Talo leipoo myös itse mallasleipää, jossa he hyödyntävät ylijäämä mäskiä, jota jää olutta valmistettaessa.

Alkuruokana oli salaattiannos vuohenjuustolla, joka olisi melkein riittänyt koko ruoaksi. Pääruokana oli savustettua nieriää ja jälkkäriksi vaihdoimme lakritsista creame bruleeta. Lakritsin osuus minulle jä epäselväksi, mutta muutoin oli paras creame brulee, jota olen syönyt.

Hyvä mieli jäi paikasta ja varmaan mennään toistekin. Palvelussa oli vielä hiomisen varaa. Ruokiin tarkoitetut oluet tuotiin vasta niitä erikseen pyydettäessä. Paikka ei kuitenkaan ollut täynnä, joten henkilökunnan puutteesta se ei johtunut. Varmaan tulee hyvä ravintola esim. turistiryhmille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ajatuksestasi!