maanantai 1. heinäkuuta 2013

Luzern - Lucerne järven risteily Sveitsissä

Tyttöni oli kanssamme Sveitsissä ja päätimme viettää päivän turistina.
Ajoimme Luzer:iin aikomuksena ottaa jokin risteily, kun sääkin suosi sadepäivien jälkeen.

Menimme kaupunkiin autolla, mutta junalla pääsee ihan kaupungin keskustaan ja sataman viereen.
Kaupunki itsessään henkii vanhaa historiaa vanhoine rakennuksineen. Tosin, historiaan ei ole tullut vielä perehdyttyä. Kaupungin rauhallisuus viehätti.


Olimme paikalla noin kello 11.00 ja monet risteilijät olivat jo lähteneet. Otimme pikaisesti liput seuraavaan risteilijään, joka osoittautuikin sitten viiden ja puolen tunnin risteilyksi Fluelen:iin saakka ja takaisin. No, päätimme nauttia olostamme ja syödä laivalla tietäen, että palatessa odottaa parkkisakot auton ikkunassa. Risteilytietoa löytyy täältä
Risteilijämme osoittautui siipirataslaivaksi ja kyyti oli leppoisaa ja yllättävän nopeaa.


Matkalla poikkesimme toinen toistaan ihanimmissa pikkukaupungeissa ottaen ja jättäen matkustajia. Kameraan tuli räpsittyä nelisensataa kuvaa, mutta tässä joitain otoksia kauniista satamista ja kylistä.
Itse päätimme ottaa uusiksi ja jäädä yöksi johonkin kaupunkiin ja jatkaa seuraavana päivänä eteenpäin.Lucerne järven vesi oli kauniin vihreää ja puhdasta. Mietimme, miten levät täällä saadaan pidettyä aisoissa, kun maataloutta on joka puolella ?


Aurinko helli ja vaikka sää oli sen verran viileätä, että pitkähihainen oli hyvä olla päällä, kotona huomasin kasvoni kärventyneen. Leppoisat unet kuitenkin sain. 
 Luntakin vielä keskellä kesää nähtiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ajatuksestasi!