sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Yksityisyrittäjiä Espanjassa


Lähipiiristä olen viime aikoina saanut kuulla kertomuksia (ja näitä ei ole yksi tai kaksi, vaan kymmenisen kipaletta), kuinka heidät on ryöstetty Espanjassa.


Villan omistajien kotiin on menty, vaikka asukkaat ovat olleet kotona. Muutamilla on asunto "kaasutettu" ja ovat heränneet seuraavana päivänä pää yhtä sekaisin kuin asuntokin. 

Yksi perhe yllätettiin kirveen kanssa aamukahvilta, vaatien tallelokeron avaamista. Kun sitä heillä ei ollut eikä tietty marokkolaiset uskoneet, heitettiin emäntää pitkin seiniä ja uhattiin isännän tappamista kirveellä. Koko huusholli käännettiin nurin, tuloksetta. Rahat ja korut lähti mukaan.

Muutama suomalainen on ryöstetty esim. bussipysäkillä tai iltaisella kotiin palaamasta bussilla. 
Jos iltaisella kulkee, niin sen taksin käyttö ei ole mitenkään kallista. Lisäksi, koko omaisuutta salasanoineen ja pin numeroineen ei kannata pitää mukana. Ja naiset, kantakaa sitä käs veskaa siellä ei- tienpuolella. Silloinkin taskuihin kannattaa laittaa arvotavara. Taskuista harvemmin naiselta haetaan rahaa vaan käsilaukusta. 

Ja ovea ei sitten kannate avata kun vain vieraille, joita odottaa. 

Mielestäni minutkin yritettiin ryövätä jokun kuukausi sitten. Väistelin ja kaveri laukkasi sivuun. Tänään samassa paikassa sama kaveri oli hatun kanssa tulossa vastaan, kun tulin kaupasta. Mennessä hänet jo rekisteröin. Kaatoi hatusta rahat kouraan ja edelleen taskuun. Katsoin tarkkaan, ettei nyt minua seuraa. Nyt oli tosin päiväsaika, viimeksi ilta.

2 kommenttia:

  1. Huh. Melkein olin perua syksyksi vuokratun asunnon ;)

    VastaaPoista
  2. Sirkku, älä peru. Minua ei onneksi ole vielä kertaakaan ryöstetty. (kohta varmaan kirjoitan oman kokemukseni).

    VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi!