tiistai 20. marraskuuta 2012

Liisan liukkaat ja Kaisan kaliamat

Eilen 19. päivä oli perinteinen Liisan liukkaat päivä. Aamusta tulikin tekstiviestejä Suomesta, jossa liukasta oli ollutkin. Aurinkorannikolla palattiin sen sijaan normaaliin päiväjärjestykseen ja aurinko paistoi lämpimästi koko päivän. Monet lomalaiset olivat jo kyllästyneet sateihin, joita oli paikoin tosi runsaasti. Malagassa viime viikonvaihteessa vettä tuli neljän tunnin aikana jopa reilu litra per neliömetri.
Näillä sateilla taas testattiin, kuinka asunnot on rakennettu ja tuliko asuntoon ylimääräinen suihku.

Itse jouduin eilen tekemisiin trafico poliisin kanssa. Kännykkään puhuminen ajon aikana on kielletty Espanjassa - tiedetään. En sitä ole pitänyt niin kauhean pahana rikoksena ja olen puhunut ja samalla seuraillut, onko poliiseja lähettyvillä. Eilen sitten seurailu herpaantui ja vierelle ajoi moottoripyöräpoliisi ja viittoili ajamaan sivuun. Yritin olla ymmärtämättä Espanjaa. No ei auttanut. Sakkoja 200 euroa, mutta jos maksat heti, niin saat 50% alennusta ja pääset satasella. Ei ollut lompakossa satasta ja niin sitä ajettiin kuin "köyhän talon porsaat" automaatille - poliisisaattuessa (toinen edessä, toinen takana). Voi että hävetti ! Muistakaa, ettei puhuta Espanjassa puhelimeen ajaessa.

Nyt en enää vastaa puhelimeen ajaessani, sen verran tuli opetusta. Aiemmin aamusella olin parkkeerannut auton alueelle, joka oli ilokseni päällystetty. Aikaisemmin oli parkkialueena pelkkä hiekkatanner. Ihmettelin kyllä, kun oli vain yksi auto pysäköitynä. 

Käväisin juosten viereisessä vakuutusyhtiössä hakemassa vakuutuskirjat. Palatessani oli sakkolappu ikkunassa (60 euroa). Siitä selvisi heti maksamalla 6,55 euroa. 

Eli ei ollut kovin onnekas tuo eilinen päivä minulle. Toivotaan, että tänään olisi parempi päivä, niinkuin ystäväni Irma toivoi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ajatuksestasi!